Przejdź do treści
Strona główna » Blog » 🛡️ Natto w walce z COVID-19!!

🛡️ Natto w walce z COVID-19!!

Japończycy od wieków spożywają Natto, które jest ważnym elementem ich codziennej diety. Najnowsze badania zespołu z Tokijskiego Uniwersytetu Rolnictwa, opublikowane w lipcu 2021 roku w czasopiśmie Biochemical and Biophysical Research Communications, wykazały, że związki obecne w natto mogą hamować działanie koronawirusa SARS-CoV-2.

Naukowcy odkryli, że ekstrakt z natto rozkłada białka wirusowe. W ten sposób może ograniczać ich zdolność do zakażania komórek. Wyniki badań sugerują, że ten tradycyjny japoński produkt ma nie tylko wartość odżywczą, ale też wspiera naturalną odporność.

Warto sięgnąć po natto i poznać jego niezwykłe właściwości.

Więcej o badaniach:
Sensacyjne odkrycie – ekstrakt z soi blokuje koronawirusa

Zamów za min. 300 zł i odbierz darmową dostawę InPost
This is default text for notification bar